Meteorolojiden Gaziantep uyarısı!

Gaziantep ve çevre iller için hafta sonuna dair kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, özellikle hafta sonu bölgede yaşayan vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Selenay Korkmaz
10:54 -
Meteorolojiden Gaziantep uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Gaziantep ve çevresinde beklenen yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Temmuz ayının en sıcak döneminde, bazı bölgeler aşırı sıcaklardan etkilenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Gaziantep için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Özellikle hafta sonu Gaziantep ve çevresinde yaşayan vatandaşların dikkatli olması gerektiği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre,” hafta sonu Gaziantep çevresinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabilir” denildi.

Bölge sakinleri, olası ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Özellikle dışarı çıkacak vatandaşların gerekli önlemleri alması ve meteoroloji uyarılarını takip etmeleri vurgulandı.

 

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar