CHP’li Meriç’in bu sözleri çok su kaldırır

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Ak Parti hükümeti ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Selenay Korkmaz
14:35 -
CHP’li Meriç’in bu sözleri çok su kaldırır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, halkın hür iradesiyle seçilen belediye başkanlarının AKP hükümeti tarafından çeşitli uygulamalarla yıldırılmaya çalışıldığını söyledi. Bu anlayışı halkın hür iradesine saygısızlık olarak tanımlayan Meriç, “AKP seçim kaybedince ve belediyelerde muhalefete düşünce gerçek yüzünü gösterdi” dedi.

BORÇLARINIZI ÖDEYİN’ ÇAĞRISI YAPIYOR

Yerel seçimlerde büyük bir hezimet yaşayan AKP'nin hükümet gücünü kullanarak CHP'li belediyelere zulme başladığına dikkat çeken Meriç, “Daha önce kaybettiği belediyelere kayyum ataması yapan AKP, şimdi de partimizin seçilen belediye başkanlarına ‘borçlarınızı ödeyin’ çağrısı yapıyor. Belediyelerin SGK ve diğer kamu kurumlarına olan borçlar AKP'li başkanlar varken borç değil miydi? Hem enkaz bırakın hem de açıklamalarınızla başkanlarımızı taciz edin. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Başkanlarımızın yanındayız. Halk da yanlarında” dedi.

PSİKOLOJİK BASKIYI YAPMAYA BAŞLADI

Yerel seçimin üzerinden daha 3 ay geçmişken AKP hükümeti ile belediyeler arasında yaşanan bu soğuk savaşın kentlere büyük zarar vereceğine dikkat çeken Meriç, “Bunun en büyük örneğine yıllardır İzmir’de şahitlik ettik. AKP şimdi partimizin yeni kazandığı belediyelere de aynı psikolojik baskıyı yapmaya başladı. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan belediyeler SGK borçları için çağrıda bulundu. Peki, daha önce neden bu çağrılar yapılmadı? Belediye bütçelerini hoyratça kullanan AKP'li belediye başkanları borç rekorları kırdığında neden bu açıklamaları yapmadınız? Siz ne yaparsanız yapın halk bunları görüyor” diye konuştu.

AKP, SÜREKLİ GÜNDEM DEĞİŞTİRİP KAMUOYUNU UYUTMA DERDİNDE

Göçmen sorunu ile ülkedeki birçok kentte farklı sorunlar oluştuğunu, halkın pahalılık ve geçim sıkıntısı içerisinde bunaldığını ve yaşamsal sorunların bir dağ gibi biriktiğini dile getiren Meriç: “Göç politikasında, eğitimde, ekonomide, sağlıkta ve adalette sınıfta kalan AKP, sürekli gündem değiştirip kamuoyunu uyutma derdinde. Kendi basın kuruluşlarında sürekli CHP’li belediyeleri gündeme getirerek gerçek sorunları halktan saklamaya devam ediyor. Ama halk uyandı. Yerel seçimde tokadı attı. Ne yaparlarsa yapsınlar biz başkanlarımıza sahip çıkacağız. Halkımız tercihini yaptı. Biraz olsun demokrasiye saygınız olsun.” dedi.

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar