Gaziantep’te nakliye fiyatları uçuşa geçti

Şehir içi ve şehir dışı nakliye fiyatları son aylarda Gaziantep’te de tırmanışa geçti.

Selenay Korkmaz
12:14 -
Gaziantep’te nakliye fiyatları uçuşa geçti

Nakliyecilerin Yoğun Mesaisi

Son haftalarda kurumlar arası tayinler, kiracıların ev değişiklikleri gibi nedenlerle nakliyecilerin mesaileri arttı. Firmalar yoğun taleplere yetişmeye çalışırken, şehir içi ve şehir dışı nakliye fiyatları da yükselişe geçti. Gaziantep'te en düşük nakliye fiyatı 15 bin TL’den başlarken, bu rakamlar; 1+1, 2+1, 3+1 dairelerin büyüklüğüne ve eşya miktarına göre değişebiliyor. Fiyatlar, şehir içinde 25 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Gaziantep'ten Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlere ise nakliye fiyatları 35 bin TL'den başlayarak 45 bin TL'ye kadar yükselebiliyor.

Yüksek Taşınma Maliyetleri

Gaziantep'te bir kiracının şehir içinde bir evden başka bir eve taşınma maliyeti, kira, depozito, emlakçı bedeli, nakliye, boya masrafı ve diğer masraflarla birlikte en az 90 bin TL'yi bulabiliyor. Gaziantep'te eşyalarını taşıyan Mehmet Yılmaz (38), fiyatların değişkenlik gösterdiğini belirtti. Yılmaz, "Nakliye ücretimiz 25 bin TL" dedi ve ekledi: "Gaziantep içinde taşınmak için bile ciddi bir bütçe ayırmak gerekiyor. Ev taşırken nakliye fiyatlarının bu kadar yüksek olacağını düşünmemiştik. Eşyalarımızın güvenli bir şekilde taşınması için profesyonel bir nakliye firması tercih ettik. Ancak bu kadar yüksek bir ücretle karşılaşmak bizim için sürpriz oldu."

 

 

Kilometreye göre fiyatlar artıyor


Nakliyeci Ahmet Kaya (50), fiyatların şehir içi ve şehir dışı olarak kilometreye göre arttığını söyledi. Kaya, "Tahmini en düşük fiyat şehir içi 15-18 bin TL civarında değişiyor. Şehir dışı fiyatlar ise mesafeye göre değişiyor. Biz buradan eleman göndermek zorunda kalırsak, buradaki elemanın yevmiyesini iki katı vermek zorundayız. Gaziantep'ten Ankara'ya fiyat en az 35 bin TL'yi buluyor. Bu İstanbul ve İzmir için de benzer. Gaziantep dışına çıktığımız zaman bu otomatikman 30-45 bin TL'ye çıkar eşya durumuna göre" ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te artan nakliye fiyatları, taşınmak isteyen vatandaşları zor durumda bırakıyor. Nakliye maliyetlerinin yüksek olması, ev değiştirmek isteyenlerin planlarını zorlaştırıyor. Artan maliyetler, vatandaşları alternatif çözümler aramaya yönlendiriyor.

Yeni veri eklenmemiş.

Son Yazılar